Затвердження президента Трампа про те, що Америка в моральному відношенні стоїть на одному рівні з корумпованим і похмурим російським режимом, відрізняється таким безпрецедентним невіглаством, що навіть боязкі республіканці були змушені висловитися на цьому тижні. Напевно, це викликано тим, що мовчання у відповідь на таке дезорієнтуюча в моральному плані твердження зробило б з них ідіотів.

Передає інформаційний центр Война в Украине з посиланням на  The Washington Post, США

Зрештою, Володимир Путін — це безжальний диктатор, який вбиває журналістів і переходять йому дорогу політичних суперників. Це та людина, яка назвала розпад Радянського Союзу «найбільшою геополітичною катастрофою століття».

фото: The Washington Post, США

 




Імперія зла, що викликає захоплення у Путіна, багато що говорить про тирана, якого захищає наш президент. Палаючи від обурення через крах імперії, товариш Путін сподівається поступово, вторгнення за вторгненням, відродити СРСР. І поки Путін намагається здійснити свою божевільну мрію, Трампу треба нагадати, який саме світ хоче створити його новий друг.

Архівна справа в Радянському Союзі було налагоджено з рук геть погано, а тому важко визначити, скільки російських громадян було вбито за радянської влади. Але більшість істориків згодні з тим, що правили в СРСР тирани вбили в 10 разів більше власних громадян, ніж Гітлер під час Голокосту. Російський письменник і історик Олександр Солженіцин називав цифру 60 мільйонів. Відомий європейський історик Норман Девіс (Norman Davies) вважає, що тільки з 1924 по 1953 роки було вбито 50 мільйонів чоловік. Інші історики дають скромніші оцінки, вважаючи, що Кремль винен в загибелі від 20 до 40 мільйонів чоловік.

Влада терору неодноразово стискала в своїх лещатах путінську країну з того моменту, як на чолі Росії в 1917 році встали більшовики. В результаті «червоного терору», сталінських чисток, показових процесів, операцій НКВД, репресій в Монголії і діяльності страшного ГУЛАГу загинуло більше мільйона чоловік. Той режим, який ідеалізує Путін, став найбільш смертоносним в 20-м столітті.

Після перемоги союзників у Другій світовій війні Радянський Союз у відповідь на поразку нацистів поневолив до 100 мільйонів чоловік в Східній Європі. Насильницьке переселення громадян за залізною завісою в 1940-і і 1950-і роки було настільки варварським, що дехто вважає ці депортації геноцидом.

Америка після Другої світової війни діяла абсолютно по-іншому. Трампу треба дати вказівку співробітнику Національних архівів принести в Овальний кабінет документи, що демонструють ту надлюдську роботу, яку виконали американці після війни під керівництвом президента Гаррі Трумена і колишнього президента Герберта Гувера. Гувер допоміг створити UNICEF і CARE, а за сприяння Трумена заснував програму шкільного харчування в Німеччині, завдяки якій вдалося нагодувати 3,5 мільйона дітей.

Цю програму оплатили американські платники податків. За рахунок податків фінансувалася і Адміністрація допомоги і відбудови Об’єднаних Націй, яка поставила в Європу продовольство і різні матеріальні кошти на суму 4,5 мільярда доларів. А в 1948 році США пішли на ще більш радикальний крок з порятунку Західної Європи від повного краху, розпочавши реалізацію Плану Маршалла. Американські платники податків заплатили 12 мільярдів доларів за відновлення Західної Європи після самої руйнівної за всю історію війни.

А як відповів на цю щедрість Радянський Союз? Він заблокував всю допомогу, щоб вона не потрапила до громадян, які опинилися в пастці за залізною завісою. Згодом Радам довелося побудувати стіну, але не для того, щоб не пускати людей до себе, а щоб громадяни не могли втекти від своїх поганих умов життя.

Якщо Трамп хоче провести ретельно контрольований експеримент і порівняти моральну силу Америки і Росії, йому було б корисно згадати Афганістан. Звільнивши афганський народ від талібів, американські війська принесли в цю країну свободу, який у неї не було за всю сучасну епоху. Порівняйте це з діями держави, на яке працював Путін під час російського вторгнення в Афганістан в 1979 році. За оцінками Amnesty International, після радянського вторгнення загинув приблизно мільйон афганців. А в 1980 році Поради почали кампанію терору, масово знищуючи цивільне населення, застосовуючи хімічну зброю і встановлюючи міни проти місцевих жителів.

Прийшовши до влади, Путін почав реалізовувати все найгірше з радянської спадщини. Він труїть політичних опонентів, вбиває провідних журналістські розслідування репортерів, влаштовує військові вторгнення Росії в сусідні країни. У чому б не намагався переконати наш світ Трамп, історія винесла цій країні однозначний вирок. Немає ніякої моральної рівноцінності між США і Росією. Це зрозуміло. Але незрозуміло, чому Трамп продовжує так радісно поширювати цю небезпечну брехня.

Выдержит ли Трампа американская демократия?

Також дивиться:



Участник протестов дал пощечину начальнику ГУ… v7v7v7com
 

Раніше повідомляли: Смерть Гиви. Россия меняет парадигму войны

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: