Незабаром «Північна Корея може провести чергове ядерне випробування. Це підтверджують супутникові знімки від 12 квітня, що показують підвищену активність на ядерному полігоні Пангірі », пише політичний оглядач німецької газети Frankfurter Allgemeine Мартін Беннінгхоф.

Полігон, як зазначає видання, знаходиться на північному сході КНДР всього в 200 км від російського кордону і в 100 км від китайської. Тим більше що в суботу в сталіністської Північної Кореї, де символіка відіграє не останню роль, зазначається 105-річчя Кім Ір Сена. Передає інформаційний центр «Война в Украине» з посиланням на chechenews.com

В даний час його «онук робить все для того, щоб остаточно втілити мрію свого діда». Після фази консолідації влади в держапараті «Кім поступово збільшує тиск на світову спільноту, нарощуючи кількість ядерних випробувань». Так, після випробувань 2006 і 2009 років, проведених ще батьком Кім Чен Ина, який помер в 2011 році, було проведено ще три випробування, причому за досить невеликий проміжок часу.

фото: chechenews.com

 




На руку північнокорейському режиму відіграє відсутність інформації про справжню потужності бомб. До того ж КНДР — і про це часто забувають — володіє величезною традиційної армією, другий за чисельністю в Азії після китайської. У доповіді Пентагону за 2012 рік йдеться, що у Пхеньяна є понад чотири тисячі танків, 730 БТР, хоча і застарілих, понад мільйон солдатів під рушницею і постійно знаходиться «у військовому режимі» населення. Тому найбільше від військового конфлікту «постраждала б сусідня Південна Корея, тим більше що її столиця Сеул знаходиться не так вже далеко від кордону».

«Якщо виходити з того, що Кім Чен Ин і його режим приймають раціональні рішення, то напад з боку КНДР малоймовірно, адже воно призведе до неминучого повалення династії Кимов, які правлять країною вже три покоління. Також «червоною лінією» для Кіма стала б продаж ядерних речовин і відповідних технологій терористичним угрупованням на кшталт «Ісламської держави» *, що було б розцінено США в якості достатнього приводу для війни ». Тому відомий експерт по КНДР Рюдігер Франк пропонує «дати Північній Кореї можливість заробити гроші легальним шляхом. Адже, в кінцевому рахунку, розумний завжди залишає вихід своєму противнику ».

Як би це могло виглядати? «Послана Америкою до берегів Корейського півострова авіаносна угруповання скоріше говорить про те, що Дональд Трамп хоче вирішити конфлікт військовим способом. Але в той же час це може бути і ультимативній загрозою з метою змусити Північну Корею змінити свою поведінку », — допускає Беннінгхоф. Як би там не було, в 1993 році президент Білл Клінтон вже погрожував військовим ударом по північнокорейському реактору і був готовий реалізувати свою погрозу. Ще одному екс-президенту, Джиммі Картеру, вдалося домогтися компромісу і, можливо, запобігти новій війні в Кореї: за поставки нафти і будівництво реакторів на легкій воді північнокорейська влада пообіцяли ядерне роззброєння, хоча та угода протрималася і недовго.

«В цілому, Північна Корея — це промислова країна, хоча і з застарілими технологіями, і« діл-мейкер »(фахівець з укладання угод. — Прим. Ред.) Трамп міг би запропонувати Пхеньяну щось на економічному рівні, що могло б змусити його почати переговори про нову роззброєння. Але поки цього не буде, Кім Чен Ин буде продовжувати будувати бомбу — і гранично ясно демонструвати це всьому світу », — вважає автор.

Також дивиться:



США готовы нанести ракетный удар по Северной Корее v7v7v7com
Раніше повідомляли: Россия не готова к третьей мировой войне

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: