Те що ЛНРівці «позичили» макет Су-25 в місцевому музеї, було відомо ще торік. Тоді ж пролунали і перші погрози перенести війну у повітря. Тепер ця тема знов на слуху. Що за всім цим стоїть?

З настанням теплих днів і в очікуванні нового наступу луганські терористи знов витягли на камери експонат авіаційно-технічного музею Луганська. Запевняють, що машина відновлена і ось-ось понесе смертельний вантаж в небо. Повідомляє "Война в Украине" з посиланням на novynyuk.blogspot.com

«Авіаремонтниками продовжують наладку вертольотів і літаків. Трофейний Су-25 повністю відремонтований і укомплектований. Для нього вдалося роздобути боєприпаси і підвісні Нурієв », – повідомляє ресурс бойовиків «Зведення від ополчення Новоросії».

Отже, російсько-терористичні сили заявляють, що той самий штурмовик Су-25 скоро буде громити українців. Що ж стоїть за цією піар-компанією?

фото: novynyuk.blogspot.com

фото: novynyuk.blogspot.com

Путін наважився поширити війну на небо? В «ЛНР» «відремонтували і озброїли» Су-25 (фотофакти)

Під час боїв за Дебальцеве терористи ЛНР не погрожували тим більше і не застосовували свою «бойову» авіацію. По-перше на думку фахівців там дійсно літати нема чому. По-друге, під час осінньої та зимових компаній Путін не наважився застосувати ВПС Росії, вирішивши, що для успіху достатньо буде наземних сил. Тому розмови про «авіацію повстанців» і не велися.
Можливо відчувши силу супротива українців, російський генералітет переконав політичне керівництво країни, що наступ без ВПС знов спричинить надвисокі втрати і не гарантує успіх. Таким чином поставивши питання, якщо наступати, то лише при підтримці з повітря, де російські збройні сили мабумуть незаперечну перевагу. Ну, а щоб мати змогу і надалі водити за ніс на заході тих, хто бажає обманюватися і надалі, знов витягли на світ Божий цей металобрухт. Отже якщо над Маріуполем Пісками та Артемівськом з’явиться один або ланка штурмовиків, Кремль буде запевняти що то не його літаки.
Звісно наразі це тільки один з вірогідних сценаріїв, на який може наважитися, а може й не наважитися Кремль. Однак логіка підказує, що інформаційна компанія з цим нещасним СУ-25 направлена саме на відпрацювання такої можливості.
фото: novynyuk.blogspot.com

фото: novynyuk.blogspot.com

загрузка...