0,,17791050_403,00

На саміті в Брюселі країни ЄС домовились про поширення санкцій проти Росії

Євросоюз слідом за Сполученими Штатами Америки запроваджує нові санкції проти Росії. На саміті в Брюселі у середу, 16 липня представники 28 країн ЄС домовились про поширення штрафних заходів, що торкнуться російських компаній, державних діячів, а також організацій, дії яких підривають суверенітет і територіальну цілісність України. Список компаній, які підпадатимуть під санкції ЄС, Єврокомісія складе до кінця липня, повідомляє Reuters. Крім того, Євросоюз заборонив Європейському інвестиційному банку та Європейському банку реконструкції і розвитку фінансувати нові інвестпроекти у Росії.

На черзі олігархи?

Як повідомляє dpa, рішенням саміту міністрам закордонних справ ЄС доручено вивчити питання, яких олігархів чи їхні підприємства можна включити до санкційного списку. Йдеться про покарання тих, хто підтримує російських можновладців, які причетні до анексії Криму чи активно сприяли їй.




Євросоюз також перегляне низку двосторонніх та регіональних програм з Росією щодо можливості призунення їхнього фінансування.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель повідомляла, що глави держав та урядів Європейського Союзу мають намір під час саміту ЄС у середу ухвалити рішення про застосування додаткових санкцій проти Росії. За її словами, ситуація в Україні з моменту проведення минулого саміту не покращилась, а російський уряд відмовляється сприяти деескалації конфлікту на Сході України.

DW.DE

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: