Time publication: 23:14

27 просмотров

КВУ: Ситуація навколо виборчкомів на Донеччині погіршується з кожною годиною

У Донецькій обласній організації Комітету виборців України заявляють про погіршення ситуації навколо виборчих комісій. Про це розповів представник Донецької облорганізації КВУ Сергій Ткаченко в телефонному включенні в ефірі 5-го каналу.

«На жаль, ситуація погіршується навіть не з кожним днем, а з кожною годиною. Представники так званої Донецької народної республіки здійснили напад на більшу частину окружних виборчих комісій у Донецьку та Макіївці. Вони вилучають техніку, палять передвиборні матеріали», — заявив він.

За словами Ткаченка, такі дії можна розцінювати як тиск на членів комісій, люди відмовляються працювати в таких умовах і «це створює серйозну загрозу для голосування».

Він розповів, що велика кількість членів комісій виходять з їхнього складу, в регіоні також є проблеми з передачею виборчої документації.

Відповідаючи на запитання про те, яка ймовірність проведення виборів у Донецькій області, представник місцевого КВУ сказав: «Враховуючи те, що зараз є великі загрози, але ми сподіваємося і робимо все, щоб хоча б частина виборчих дільниць у Донецьку відкрилася. Частина виборчих дільниць не відкриється».

Він запевнив, що і влада, і виборчкоми, і всі учасники виборчого процесу докладають всі зусилля для того, щоб виборці могли реалізовувати своє право на виборах президента.

Як відомо, за інформацією Центральної виборчої комісії, в цілому в четвер вдень у Донецькій і Луганській областях повністю або частково заблоковані 18 комісій з 34, тобто більше половини.

Нагадаємо, у сьогоднішній своїй заяві з приводу чергових провокацій на державному кордоні МЗС закликає ООН, ОБСЄ та все міжнародне співтовариство засудити агресивну політику РФ проти України та продовжувати рішучі дії, які не дозволять зірвати вибори в Україні.

Як раніше повідомлялося, бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ направить на президентські вибори в Україну одну з найбільших в історії місію спостерігачів, до складу якої увійдуть більше 1 тис осіб.

Українська правда
Share Button

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС