Time publication: 23:48

6 просмотров

Росіяни усю ніч проривались через український кордон: поранено прикордонників

З вечора 21 травня на Луганщині терористи здійснюють спроби прорвати державний кордон України.

Наразі прикордонники стримують нападників, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

21 травня о 22.00 прикордонним нарядом від відділу прикордонної служби «Краснодон» була виявлена спроба проїхати в Україну з боку РФ поза пунктом пропуску трьох «КамАЗів». На вимогу прикордонників зупинитися, як і на попереджувальні постріли в гору, водії не відреагували та намагалися прорватися в глиб території України. Лише після того, як прикордонники розпочали стріляти на враження, автівки розвернулися та повернулися  до Росії. Про спробу прориву через кордон було поінформовано російських прикордонників.

Вже о 22.10 до відділу прикордонної служби «Станично-Луганське» під’їхала група до 30 людей, озброєних  автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, та висунули ультиматум здати  зброю і звільнити приміщення прикордонного підрозділу. Після відмови та отримання підкріплення о 0.35 22 травня бойовики розпочали штурм  із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомету та  ручних гранат.  Спробу захопити прикордонний підрозділ було відбито. О 1.03  розпочався другий штурм із застосуванням важкої автоматичної зброї та підствольних гранатометів. З найближчих домів розпочали стріляти снайпери. Атаку знову було відбито. Біля 2-ї години  ночі терористи здійснили третю невдалу спробу  захопити відділ прикордонної служби.

У ході бойових дій прикордонники знищилиі дві вогневі точки снайперів та дорожній каток, яким нападники намагалися проламати ворота  на територію підрозділу.

Серед прикордонників є поранені та контужені. Наразі організовано укріплення сусідніх прикордонних підрозділів та посилено моніторинг за лінією державного кордону.

Нагадаємо, сьогодні терористи атакували блокпост українських військових біля Волновахи Донецької області. Внаслідок атаки 16 військових загинуло, 32 отримало поранення. 

Згодом стало відомо, що жертвами терористів стали солдати з Володимир-Волинського. 

Share Button

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС