1409604588_1Російський письменник і громадський діяч Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі) вважає, що Росія зараз проходить випробування навіть більш важкі, ніж ті, через які проходить Україна.

Про це він написав у своєму блозі в LiveJournal.

«Я зараз ходжу по московських вулицях, дивлюся на людей, чую уривки розмов (дача, перше вересня), і охоплює жах. Не бачать, не хочуть знати, не замислюються...Але сліпота, бездумність і байдужість в такі моменти історії дорого обходяться. Мою країну чекають важкі випробування. Напевно, навіть важкіші, ніж ті, через які проходить зараз Україна», - зазначив письменник.

Акунін підкреслив, що в Росії його «тримає» багато чого.

«Тримає мене в Росії багато. Багато що важливо, багато чого подобається. У кожного з нас своя Росія, правда? Якщо ви читали мої книжки і бачили мої рекомендаційні списки для читання, ви мою Росію собі уявляєте», - написав він.

«З путінською Росією у мене немає точок дотику, мені чуже в ній все. Та перебувати тут в період загального помутніння розуму мені стало важко. Тому емігрувати я, звичайно, не має наміру, але основну частину часу, мабуть, почну проводити за кордоном. Тверезому з п'яними в одному будинку незатишно. Буду періодично відвідувати - дивитися, чи не закінчується запій. А «частиною того, що називається Росія» я залишуся в цьому сенсі експатріація вже точно неможлива. І Росія, яка є частиною мене, теж нікуди не дінеться», - наголосив письменник.

загрузка...