Російсько-терористичні війська готуються відновити воєнне протистояння.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив посол США в Україні Джефрі Пайєтт. Повідомляє "Война в Украине" з посиланням на www.ukrinform.ua

"Ми бачимо певні ознаки того, що російські сепаратисти готуються відновити воєнне протистояння. Ми знаємо, що Росія проводить інтенсивні навчання так званої армії "Новоросії". Також вона підвела свої ракети "земля-повітря" дуже близько до лінії розмежування на українській території. А пан Захарченко дуже відверто заявляв у своїх нещодавніх інтерв’ю журналістам "Шпігель" та "Вайс ньюз", що прагне захопити усю територію Донбасу. Якщо це справді є його метою, то він забуває про домовленості, під якими підписався у лютому в Мінську", - заявив дипломат.

Коментуючи закиди Москви, що нібито українсько-американські командно-штабні навчання у Львівській області порушують домовленості, Паєтт сказав: "Наші військові спеціалісти знаходяться на Яворівському полігоні на відкрите запрошення з української сторони. Президент Порошенко дуже чітко пояснив, чому навчання, які там тривають, не мають жодного стосунку до мінського процесу. Ми спільно працювали з українськими партнерами на Яворівському полігоні багато років і сьогоднішня програма триває у цьому контексті".

фото: www.radiosvoboda.org

фото: www.radiosvoboda.org

Посол також розповів, куди направлена фінансова допомога, надана Сполученими штатами.

"Сума допомоги складає близько 22 мільйонів доларів. Частина цієї допомоги надаватиметься неурядовим організаціям, які є нашими партнерами. Вони розподілятимуть цю допомогу, і частина звідти піде, зокрема, на окуповану територію", - зазначив він.

Крім того, за словами дипломата, здійснюються також програми через американські агентства, такі як USAID: "Ми вставляємо скло у вікна будинків, які постраждали від обстрілів на сході раніше, у 2014 році. У Дніпропетровську ми фінансуємо ремонти приміщень та будівель, призначених для житла переселенців зі сходу. Також у Києві ми працюємо з організаціями, які надають тимчасовий притулок жителям Донбасу".

"Усі ці програми призначені для того, щоб полегшити страждання жителів сходу, привести до норми якимось чином їхнє життя та підготуватися до того моменту, який відбудеться, ми сподіваємося дуже швидко, коли буде встановлений мир та вони зможуть повернутися додому", - заключив Пайєтт.

загрузка...