Time publication: 22:38

70 просмотров

Напередодні виборів сепаратисти зберуться у Донецьку створювати Новоросію

24 травня в Донецьку відбудеться з’їзд, на якому буде вирішуватися питання про створення союзу незалежних республік. Про це сьогодні, 22 травня, розповів голова Луганської народної республіки Валерій Болотов.

«Новоросія – це союз незалежних республік. І, якщо народ це підтримає, то чому ні? 24 травня буде вирішуватися питання про проект створення союзу незалежних республік», — зазначив Болотов.

За його словами на з’їзді будуть представлені дві республіки – ЛНР і ДНР , а також Харківська та Запорізька області України .

Крім того, відомо, що на даний момент продовжують прийматися заявки від потенційних учасників, так що зазначений список не можна вважати остаточним.

Тим часом сьогодні на з’їзді громадського руху «Партія Новороссия»  лідер Павло Губарєв зазначив, що після перемоги в Слов’янську самопроголошена «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» можуть відвоювати всі інші території областей, а також Харківську, Херсонську, Дніпропетровську, Миколаївську і Запорізьку області, тобто «історичні землі Новоросії».

Також він зазначив, що багато в Донецькій області вирішує відомий бізнесмен Рінат Ахметов.

«Ключ до Донбасу – це Ахметов, але він пручається. Я вас запевняю, це його останні судоми», – сказав лідер ополчення.

За словами Губарєва, в Донецькій області виборів президента не буде.

«Нехай там, в Україні, обирають президента, а до нас це не має відношення», – зазначив він.

Щодо затриманого активіста «народного ополчення Донбасу» Роберта Доні Губарєв сказав, що його обміняють на одного із затриманих військових, яка перебувають у штабі ополчення.

Як повідомлялось, у планах сепаратистів - створення на перекроєній території Донбасу простору «російського миру» і «православної цивілізації».

Як відомо, голова так званої Верховної ради самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушіліноголосив про початок націоналізації підприємств Донбасу.

Остров
Share Button

Добавить комментарий

Поддержите нас!

Если вам нравится этот сайт, пожалуйста помогите нам и сделайте щелчок на любой из этих кнопок!

И не забывайте нажимать на баннера!

×