Есмінець ВМС США Donald Cook підійшов на відстань 100 кілометрів від берегів Сирії. Спостерігачі повідомляють про готовність сирійської армії до евакуації.

Сообщает инфоцентр «Война в Украине!» со ссылкой на www.dw.com

Американський есмінець Donald Cook (DDG-75) підійшов до берегів Сирії неподалік від сирійського міста Тартус, де розташована база матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії, повідомив у вівторок, 10 квітня, телеканал CNN Turk. Есмінець, оснащений 56 крилатими ракетами Tomahawk, а також системою протиракетної оборони «Іджіс», дислокований на відстані близько 100 кілометрів від берега.

Американський есмінець підійшов до берегів Сирії

Американський есмінець підійшов до берегів Сирії

 




Напередодні есмінець вийшов з кіпрського порту Ларнака і попрямував до берегів Сирії. При цьому його чотири рази облітали російські військові літаки.

За даними західних ЗМІ, найближчим часом до Donald Cook приєднається також ракетний есмінець ВМС США Porter. Вони є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

Як повідомив зранку у вівторок Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, сирійська армія та її союзники готові до екстреної евакуації з усіх військових аеропортів та баз, які розташовані в Дамаску і в провінції Хомс, а також в районах Тартуса та Латакії. За даними спостерігачів, з деяких військових об’єктів сирійської армії вже була проведена евакуація.

Як повідомлялось, після ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума США не виключають військових кроків проти уряду президента Сирії Башара Асада. Президент США Дональд Трамп 9 квітня заявив, що упродовж найближчих 24-48 годин його адміністрація ухвалить швидке та «важливе» рішення. Постійна представниця США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що США готові дати відповідь на хіматаку разом з ООН або без неї.

Нагадаємо, в квітні минулого року у відповідь на хімічну атаку в сирійському місті Хан-Шейхун бойові кораблі військово-морського флоту США обстріляли з акваторії Середземного моря сирійську військову базу Шайрат крилатими ракетами Tomahawk.

Гуманітарна організація «Білі шоломи» заявила, що в ніч на 7 квітня вертоліт скинув бочкову бомбу з хімікатами над містом Дума, що вважається останнім осередком опору в регіоні. За даними гуманітарної організації «Союз медичних організацій допомоги Сирії» (UOSSM), жертвами стали щонайменше 150 осіб, більшість з яких жінки та діти.

За інформацією бійців угруповання «Джейш аль-Іслам», яке веде боротьбу проти сил Асада, загинули близько сотні осіб. МЗС РФ і сирійське державне інформагентство SANA назвали повідомлення про атаку дезінформацією.

Раніше:

Обвал на російських біржах і втрата мільярдів — нові санкції США у дії

 

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: