Залпи з великокаліберної зброї минулої доби гриміли не лише під Авдіївкою. Втім, під вечір бойовики заспокоїлися. Обстрілів не було усю ніч, натомість активізувалися ворожі снайпери. З передової — репортаж наших кореспондентів.

Артилерія калібру 152 міліметра, тяжкі міномети та потужні гармати «Рапіра». Минулої доби бойовики знову найактивнішими були в районі Авдіївки. Передає інформаційний центр «Война в Украине» з посиланням на podrobnosti.ua

«Вони луплять пристрілочно і переважно це з безпілотника вони коректуються і б’ють іменно по таким точкам де їм треба», — говорить позивний «Борода», військовослужбовець ЗСУ.

скриншот

 




Загалом минулої доби бої в Авдіївці тривали більше 10 годин. По українських позиціях бойовики випустили понад 120 мін та півсотні танкових снарядів. Лише після 19-ї години обстріли припинилися, відносне затишшя триває і досі.

«Воно буває 2 дня Гепа, там міномет працює, буває 2 дні знову тиша нестабільно, не знаєш, що очікувати», — говорить позивний «Кічкас», військовослужбовець ЗСУ.

Чого точно не варто чекати від російських найманців, кажуть військові, відведення тяжкого озброєння, яке мало відбутися до понеділка. Бойовики і далі тримають заборонену зброю неподалік лінії розмежування.

«Навпаки наскільки я зрозумів ущільнюється оборона, з’являються нові спостережні пости, нові ВОПи, РОПи, по радіоперехвату чути, що нові голоса, нові люди, нові позивні, це при тому, що старі не пропали, вони тоже є», — говорить позивний «Кац», військовослужбовець ЗСУ.

Але попри появу нових найманців на позиціях не змінюється тактика бойовиків.

«Диверсійні групи видвигаються, буває вогонь неприцільно відкривають, провокують, щоб ми дали їм відсіч, але вогонь не відкриваєм, відкриваєм в крайньому випадку за командою командира підрозділу», — говорить позивний «Коржик», військовослужбовець ЗСУ.

«Саме гірше в тому, що відкривається вогонь з населених пунктів, куди в сіру зону заходять бойовики і відповідно під виглядом, під прикриттям місцевого населення вони відкривають вогонь по нас», — говорить Володимир Фітьо, прес-офіцер бригади ЗСУ.

Поодинокі провокації бойовиків не припиняються, але загалом ситуація дещо стабілізувалася по всій лінії фронту.

 

Під Авдіївкою продовжуються атаки диверсантів v7v7v7com

Раніше повідомляли: Боевики «ДНР» заявили, что 21 февраля планируют начать отвод военной техники от линии соприкосновения

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: