Time publication: 23:19

482 просмотров

Терористи висунули керівництву АТО ультиматум

terrorist_14

Ватажки самопроголошеної «Донецької народної республіки» висунули ультиматум керівництву антитерористичною операцією, пропонуючи здатися.

Тих же військовослужбовців, хто складе зброю, обіцяють передати Комітету солдатських матерів або близьким родичам.

Про це говориться в заяві так званого прем’єра ДНР Олександра Захарченка, пише Укрінформ з посиланням на РІА Новости. Зокрема, у звернені є заклик до українських військовослужбовців здати особисту зброю, бойову техніку і військове майно.

«Ми гарантуємо всім офіцерам, які припинили опір, і солдатам збереження життя і безпеку. Пораненим буде надана необхідна медична допомога. Військовослужбовці, які добровільно припинили опір, під зобов’язання не брати участь у бойових діях проти Донецької і Луганської народних республік будуть передані представникам українського Комітету солдатських матерів або матерям (близьким родичам) і дістануть можливість повернутися додому», – цитує рупор Кремля цей «документ» сумнівної цінності.

У разі ж неприйняття цих умов, погрожує Захарченко, «армія ДНР» продовжить бойові дії проти оточених підрозділів українських військ, а відповідальність за жертви нестимуть генерали і офіцери українських силових структур.

За даними бойовиків, в оточенні опинилися штаб 8-го армійського корпусу, 28-а, 30-а, 93-а механізовані бригади, 95-а аеромобільна бригада, батальйони територіальної оборони «Айдар», «Донбас», «Шахтарськ», батальйони національної гвардії «Азов» і «Дніпро» та інші частини.

Share Button

, ,

Один комментарий на “Терористи висунули керівництву АТО ультиматум

Добавить комментарий

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

×