Time publication: 13:29

86 просмотров

Комуністи покинули Раду. Турчинов повернення не прогнозує

Глава фракції Комуністичної партії Петро Симоненко провів засідання зі своїми депутатами у сесійній залі, після чого було прийнято рішення залишити зал засідань Верховної Ради.

Депутат від Комуністичної партії Сергій Гордієнко заявив, що його фракція покидає сесійну залу Верховної Ради через порушення регламенту парламенту його головою.

Гордієнко також додав, що фракція Компартії планувала підтримати більшість законопроектів, які Верховна Рада розглядає 4 липня.

«Але другий день ігнорується регламент Верховної Ради, головуючий цинічно не надає фракції, маючи гарантоване право для аргументування позиції, не дає право виступити й аргументувати. У зв’язку з цим ми покидаємо сесійну залу і не повернемося, поки Ви не дочитаєте регламент», — заявив Гордієнко.

Спікер Олександр Турчинов з цього приводу відповів: «Я, знаєте, прогнозую, що вам не доведеться повертатися до зали. Тому що підстав, практично, для існування вашої фракції не існує, і та помилка, яка є в регламенті, я сподіваюся, найближчим часом буде виправлена».

Як повідомлялося, 14 червня СБУ передала Мін’юсту документи для заборони Компартії. Водночас комуністи майже не беруть участі у голосуваннях у парламенті, але звинувачують нову владу у «репресіях та боротьбі з інакомисленням».

Також нагадаємо, що 1 липня шість народних депутатів заявили про свій вихід зі фракції КПУ.

4 липня з КПУ вийшов ще один нардеп.

Українська правда
Share Button

, , ,

Добавить комментарий