Time publication: 23:02

65 просмотров

Кабмін просить Раду схвалити введення надзвичайного стану в енергетиці

3E52F168-C751-4A6A-B259-14F79922E447_w640_r1_cx0_cy7_cw0_sКабінет міністрів просить Верховну Раду схвалити запровадження надзвичайного стану в енергетиці, за якого безпосереднє керівництво підприємствами трубопровідного транспорту і контроль за їх діяльністю забезпечуються Міністерством оборони України, а уряд наділяється розширеними повноваженнями.

Відповідна ініціатива закладена в законопроекті, поданому Кабміном 18 червня на розгляд парламенту.

Згідно з документом, у разі обмеження або припинення поставок енергоносіїв на територію України український уряд може ухвалити рішення про обов’язковий продаж природного газу приватними газодобувними підприємствами для потреб населення, а також підприємствам теплокомуненерго, за умови введення ними окремого обліку тепла і гарячої води, за ціною, встановленою Кабміном.

Також Кабмін просить парламент посилити вимоги з відключення злісних неплатників.

Прем’єр України Арсеній Яценюк після того, як 16 червня російський газовий монополіст «Газпром» повністю припинив подачу природного газу до України, дав доручення розробити законопроект про надзвичайний стан в енергетичному секторі.

Вранці 16 червня «Газпром» скоротив до нуля постачання газу для України, залишивши тільки обсяги прокачування для європейських споживачів. Цьому передували двомісячні переговори «Нафтогазу України» і «Газпрому» за участю Єврокомісії. Проте газові переговори не привели сторін до конструктивного рішення.
Крім того, Україна і Росія подали позови до Стокгольмського арбітражу.

Share Button

, , ,

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС