Time publication: 12:19

28 просмотров

Меджліс скликає засідання через заборону мітингувати в Криму

 

Джерело: Дзеркало тижня

Джерело: Дзеркало тижня

Меджліс кримськотатарського народу у п’ятницю, 16 травня, збереться на засідання, на якому обговорить ситуацію, що виникла через указ в.о. голови самопроголошеної республіки Крим Сергія Аксьонова про обмеження проведення мітингів на півострові.

Заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» заявив, що фактично, цим указом забороняється проведення мітингу, присвяченого 70-річчю депортації кримських, який повинен відбутися 18 травня.

«О 16:00 у нас відбудеться засідання Меджлісу, після якого його голова виступить перед журналістами», — наголосив він.

Як повідомляв ZAXID.NET, 16 травня в.о. голови самопроголошеної республіки Крим Сергій Аксьонов заборонив проведення в регіоні масових акцій до 6 червня у зв’язку з подіями на південному сході України.

Текст указу, який був прийнятий сьогодні, 16 травня, розміщено на офіційній сторінці Ради міністрів Криму у соціальній мережі Facebook.

Напередодні 13 травня самопроголошена влада Криму дозволила татарам провести 18 травня у Сімферополі траурний мітинг до Дня депортації.

18 травня кримські татари вшановують початок сталінської депортації кримськотатарського народу 1944 року. Цьогоріч буде 70 років з часу трагедії, яку кримські татари вважають геноцидом народу.

Джерело:

ZAXID.NET

Share Button

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС