98358

Олена Васильєва, російська правозахисниця, розповіла про те, як російські військові протестують проти участі у війні на сході України.

Васильєва переконана в тому, що скоро протести російських військовослужбовців приймуть масовий характер. «Я кожен день отримую нову інформацію про те, що російські військові відмовляються їхати воювати. Деякі, щоб не залишитися без роботи, лягають в госпіталь, а деякі навіть звільняються», — розповіла Васильєва.

За її словами, частішають випадки масових відмов їхати в зону бойових дій. «Вже є кілька випадків, коли кілька сотень військових з однієї частини оголошують протест і такі випадки трапляються все частіше. Ті ж, хто все-таки поїхав, ламають техніку, тільки б не воювати», — додала засновниця групи «Вантаж-200″, пише dt.ua.

Васильєва Розповіла і про зусилля, яке витрачає Міністерство оборони РФ, щоб приховати тіла загиблих. «Але такі факти не приховати. Поки все відбувається на рівні маленьких містечок і військових частин. Люди обговорюють, зростає несхвалення. Я впевнена, що незабаром це вихлюпнеться великим всеросійським протестом», — заявила Васильєва в інтерв’ю телеканалу БТБ.

У Міністерстві оборони РФ на 2015 рік заплановано більше 4000 навчань і маневрів. Це безпрецедентна кількість навчань для російської армії. У 2014 році російські військові провели навчань в 1,5 рази більше, ніж в 2013 році.
Експрес онлайн

Читайте більше тут: expres.ua

 

Загрузка...