140817134326_dmytro_yarosh_624x351_unian

Дмитро Ярош відмовився від ультиматуму та назвав його «дещо емоційним»

Керівник «Правого сектору» Дмитро Ярош у відеозверненні заявив, що активісти організації залишаються на фронті та відмовляються від наміру іти на Київ.

Своє рішення Дмитро Ярош пояснив тим, що частину вимог, викладених в ультиматумі до президента Петра Порошенка, вже виконано.

«Були факти затримання, побиття та катувань наших хлопців та дівчат і це відбувалося за наказом заступника міністра внутрішніх справ Євдокимова. Тому була наша дещо емоційна заява про наші дії. На цей момент нам повідомили, що всі побратими відпущені, а питання звільнення Євдокимова розглядається Кабінетом міністрів. Сподіваємось, що рішення про його відставку буде прийнято», — заявив Дмитро Ярош.

«Розуміємо, що це зараз маленька перемога, тому, враховуючи ситуацію на фронті, лишаємося на своїх позиціях», — повідомив керівник Правого сектора.

Суперечка Яроша Авакова

У суботу організація «Правий сектор» звернулася до президента Петра Порошенка з вимогою навести лад у міліції та припинити затримання своїх активістів.

«Правий сектор» поставив ультиматум та вимагав за 48 годин звільнити затриманих міліцією активістів та відправити у відставку першого заступника міністра Володимира Євдокимова, інакше активісти зі зброєю «підуть на Київ» наводити лад у міліції.

У відповідь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав заяви «Правого сектора» передвиборчим піаром.

Про це пан Аваков написав на своїй сторінці у Facebook.

«Виборами запахло та й треба переключити увагу. Краще Ярошу відповісти за 32 людини, які за тупістю командування в’їхали на пост під Донецьком й були вбиті або взяті в полон», — написав пан Аваков.

Міністр стверджував, що «міфічні бойові частини Правого сектору» на фронті ніхто не бачив.

Окрім того, за словами Авакова, кілька днів тому на в’їзді до Львова міліція затримала групу людей, які представились «Правим сектором», а в багажнику у них були три гранатомета, п’ять автоматів, пістолети, гвинтівка та гранати.

Щодо головної вимоги ПС звільнити заступника міністра Володимира Євдокимова, то Арсен Аваков повідомив, що документ на його звільнення направлений до Кабінету міністрів два тижні тому.

Дополнено:

 

Загрузка...