Time publication: 19:41

50 просмотров

Донські козаки, що зайняли Антрацит, озброюють співчуваючих та риють шанці

В окупованому російськими диверсантами місті Антрацит Луганської області готують «новобранців» з числа місцевого населення. Збройні групи будуть «забезпечувати захист» т. зв. «референдуму», а також брати участь у боєзіткненнях. Про це 10 травня 2014 заявив один з лідерів місцевих сепаратистів Станіслав Селіванов, повідомляє ANNA — news.

«На даний момент в районі міста Антрацит створено військовий штаб, — розповів Селіванов. — Ми приймаємо новобранців зі звичайного населення, фіксуємо їх, навчаємо основам поводження із зброєю і армійської постави».

При цьому точне місцезнаходження штабу Селіванов не розкриває.

«На референдумі ми будемо забезпечувати захист його та населення, яке прийде голосувати. Після його завершення ми вийдемо на сцену і оголосимо про подальші наші дії», — поділився подальшими планами бойовик.

За його словами, його спільники «щоб убезпечити себе і населення» «підготували техніку, вирили окопи».

У ніч з 2 на 3 травня 2014 року у двір Антрацитівської районної державної адміністрації (РДА) в Луганській області в’їхало два завантажених зброєю вантажних автомобіля «Урал». Цю інформацію підтвердив голова РДА Олександр Ткаченко.

Представниця РДА Олена Татаренко повідомила, що в приміщенні адміністрації знаходиться кілька десятків донських козаків.

Встановивши повний контроль над містом, під виглядом «боротьби з «Правим сектором» (ПС) козаки спільно з окремими представниками місцевої влади, що перейшли на бік окупантів, почали тероризувати місцевих жителів. Розстріляна у Новоборовицях родина бізнесмена безуспішно намагалася втекти саме з Антрациту.

«Загинули чоловік, дружина, маленька дитина у важкому стані. Вони продали в Антрациті все і йшли від погоні. З Антрацита по рації передали народному ополченню, що рухаються машини з ПС. За машинам — два джипи чорного і червоного кольору (іронія долі) відкрили вогонь на ураження», — наводить подробиці інциденту луганський правозахисник Сергій Іванов.

Share Button

Добавить комментарий