Італійська газета передає повідомлення про те, що Росія має намір залишити за собою кошти Лівії, награбовані покійним лідером Муаммаром Каддафі, запропонувавши притулок його синові Саїфу аль-Ісламу. Однак він відмовився від російської пропозиції.

У своєму репортажі італійська газета Corriere della Sera підтвердила, що недавно президент Росії Володимир Путін запропонував політичний притулок Саїфу аль-Ісламу, сину покійного лівійського лідера Муамарра Каддафі. Однак він відхилив цю пропозицію, висловивши свою недовіру до будь-якого з політичних лідерів. Передає інформаційний центр «Война в Украине» з посиланням на Al-Watan, Саудовская Аравия

У репортажі також йдеться про Сафіі Фаркаш, матері Саїфа аль-Іслама, яка навпаки висловила свою згоду на подібні умови. Тоді вона вирушила в будинок, де зараз вимушено проживає її син, для того, щоб переконати його змінити свою думку. У свою чергу, Саїф аль-Іслам знову відкинув запрошення, аргументувавши це побоюваннями про грабіж свого майна.

фото: Al-Watan, Саудовская Аравия

 




Відзначається, що Саїф аль-Іслам побоюється конфіскації свого майна російською стороною в разі надання йому політичного притулку. У той же час Росія прагне посилити свій вплив в Лівії. Не варто забувати, що Саїф аль-Іслам намагається укласти угоду з «Бригадою Зінтан», яка взяли його під варту. Вона теж претендують на частину його стану в обмін на звільнення і дозвіл покинути Лівію.

Сімейні кошти.

Видання підтвердило, що Росія володіє інформацією про те, що гроші свого батька і сім’ї у Саїфа аль-Іслам. Ці кошти, як і раніше залишаються замороженими за кордоном. Дана інформація з’ясувалася в ході останніх візитів наближених Мауммара Каддафі в Москву. Однак з огляду на надзвичайну секретності немає ніяких доказів цієї інформації. У разі підтвердження інформації, що стосується Саїфа аль-Іслама, все це буде вважатися опортуністичних кроком Росії з метою здійснення своїх експансіоністських планів і цілей, які вона поставила в останні місяці. Москва прагне збільшити свій вплив на лівійському узбережжі Середземного моря в світлі повної відсутності конкуренції з боку Америки і Європи.

Ще на ранніх етапах Кремль звернувся за допомогою до Халіфі Белкасіму Хафтару для того, щоб повернутися на лівійську «арену». Для цього був підписаний ряд угод по нафті і інвестиціями. У той же час Москва прагне до проведення серйозних переговорів з ополченням лівійського міста Ез-Зінтан з метою звільнення Саїфа аль-Іслама.
Також в рядах ополчення стався серйозний розкол на увазі непримиренності думок з приводу долі Саїфа аль-Іслама: підтримувати його чи ні. За словами одного з лідерів батальйону, який влаштувався в Ез-Зітане, «Саїф аль-Іслам як і раніше відмовляється покинути місто з якоїсь причини, так як тут він відчуває себе в безпеці більше, ніж будь-де ще. У той же час міжнародний ордер на його арешт все ще має силу в зв’язку з тим, що Саїф аль-Іслам скоїв злочини проти цивільного населення ».

Раніше повідомляли: Оккупанты решили принудительно выкупить у Ахметова два завода в Крыму

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: