Time publication: 22:52

102 просмотров

ООН: сепаратистів може судити Міжнародний кримінальний суд в Гаазі

1401881595-6360
Міжнародне співтовариство може притягнути до відповідальності сепаратистів, що діють в східній Україні. Щодо їх може діяти Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.
Про це заявила верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей в інтерв’ю інформаційному агентству epd, передає Deutsche Welle.
Суспільство ООН: сепаратистів може судити Міжнародний кримінальний суд в Гаазі 26.07.2014 | 21:45 Мне нравится 36 Міжнародне співтовариство може притягнути до відповідальності сепаратистів, що діють в східній Україні. Щодо їх може діяти Міжнародний кримінальний суд в Гаазі. REUTERS REUTERS

Про це заявила верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей в інтерв’ю інформаційному агентству epd, передає Deutsche Welle. Читайте такожТерористи викрали начальника і співробітницю ДонОДА Наві Піллей нагадала, що сепаратисти зобов’язані дотримувати норми міжнародного права і захищати мирне населення. «Якщо вони цього не роблять, то міжнародне співтовариство може притягти їх до відповідальності.

Є Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, який діє і у відношенні цих груп», — заявила вона. Верховний комісар зазначила, що всі уряди, які мають вплив на сепаратистів, повинні його задіяти. «Мій верховний комісаріат ООН з прав людини застерігає багатьох лідерів сепаратистів, що порушення міжнародного права має наслідки. Наприклад, ми попередили повстанців у Південному Судані, і деякі ватажки дійсно приструнили свої підрозділи», — зазначила Наві Піллей.

Також комісар ООН з прав людини зазначила, що в Україні експерти ООН задокументували масштабні порушення прав людини. При цьому вона порадила українцям, які перебувають у складних ситуаціях, звертатися безпосередньо до фахівців ООН і розповідати про порушення їх прав. За її словами, відповідний комісаріат ООН реагує дуже швидко: після спалаху конфлікту в східній Україні фахівці ООН відразу прибули на місце, щоб почати роботу.

 

Share Button

, , ,

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС