З-поміж іншого закон також передбачає зміну формату антитерористичної операції.
В Україні в суботу, 24 лютого, набув чинності закон про деокупацію Донбасу. Текст закону був офіційно опублікований в парламентській газеті «Голос України» напередодні, 23 лютого.

Повідомляє інформаційний центр «Война в Украине» з посиланням на tyzhden.ua

Закон передбачає, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генштабу Збройних сил України. Крім того, пропонується законодавчо встановити, що тимчасова окупація РФ територій на Донбасі є нелегітимною та не створює для Росії жодних територіальних прав.

В Україні набув чинності закон про деокупацію Донбасу

В Україні набув чинності закон про деокупацію Донбасу

 




Водночас законопроектом визначається правовий режим окремих районів Донецької та Луганської областей як тимчасово окупованої території України. А також проект закону визначає мету та засоби державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в зазначених областях, особливості реалізації й захисту прав українців, які проживають на цих територіях.

Крім того, закон також передбачає зміну формату антитерористичної операції. Буде завершена АТО, і ЗСУ перейдуть до операції Об’єднаних сил.

Нагадаємо, 20 лютого президент України Петро Порошенко підписав законо про деокупацію Донбасу. Офіційна газета Верховної Ради «Голос України» опублікувала закон 23 лютого 2018 року. Як відомо, закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомлялось, 18 січня Верховна Рада ухвалила проект закону №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Раніше:

Порошенко: Украина борется за миротворческую миссию ООН на Донбассе

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: