Адміністрація США наближається до зміни політики щодо надання Україні оборонних озброєнь, яка була характерною для президентства Барака Обами.

Передає інформаційний центр «Война в Украине» з посиланням на ukrainian.voanews.com

Про це сенатор-республіканець Джим Інгофф заявив у ході слухань у Сенатському комітеті з питань збройних сил, які були присвячені затвердженню нових посадовців Міністерства оборони США.

У Сенаті США заявили про зміну політики уряду щодо надання Україні оборонних озброєнь

У Сенаті США заявили про зміну політики уряду щодо надання Україні оборонних озброєнь

 




… пішла адміністрація, яка відмовлялась надати речі, які на думку нашого комітету потрібно було надати, і тепер ситуація зміниться
Джим Інгофф, сенатор-республіканець

«За попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється», — заявив Інгофф, звертаючись до Джона Руда, претендента на посаду заступника з питань політика міністра оборони США.

Інгофф також зробив ремарку, яка звучала, як анонс гарантованої зміни позиції США щодо надання Україні озброєнь.

«Що на вашу думку, відбувається у голові у Путіна зараз, коли пішла адміністрація, яка відмовлялась надати речі, які на думку нашого комітету потрібно було надати, і тепер ситуація зміниться. Чи ви вважаєте, що ми рухаємося у вірному напрямку?», — запитав Інгофф.

Я вважаю, що важливо надіслати президенту Путіну та іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні
Джон Руд

У відповідь Руд відзначив, що підтримує надання Україні оборонного озброєння.

«Я вважаю, що важливо підримати Україну перед лицем агресії Росії. Минулої осені я відвідав Київ у складі торговельної делегації США, і мав нагоду зустрітись із президентом України, міністром оборони, радником з національної безпеки та іншими. Для себе я зрозумів, що українці ведуть складний бій із росіянами, які порушили суверенітет України. Я вважаю, що важливо надіслати президенту Путіну та іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні. Бо я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід проявляє слабкість», — наголосив Руд.

Раніше:

Между россиянами и белорусами в миротворческой миссии не будет никакой разницы, — координатор «ИС»

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: