В Україні треба вводити воєнний стан, а війну називати війною.

Про це в інтерв’ю Politeka сказав дисидент і громадський діяч Левко Лук’яненко.  Передає інформаційний центр «Война в Украине» з посиланням на Gazeta.ua

«Є війна України з Московією, тому я виступаю за те, щоб наш уряд і Верховна Рада оголосили воєнний стан. АТО – це обман, бо в Україні ніколи не було терористів.

«АТО — це обман. В Україні ніколи не було терористів. Є війна України з Росією, потрібно вводити воєнний стан» — Левко Лук’яненко

«АТО — це обман. В Україні ніколи не було терористів. Є війна України з Росією, потрібно вводити воєнний стан» — Левко Лук’яненко

 




У випадку проголошення воєнного стану наші полонені були б полоненими, а не якимись заручниками. Крім того, у такому разі працюватиме міжнародне законодавство. Наприклад, Міжнародний червоний хрест мав би право контролювати стан полонених.

Чому наш уряд пішов на це і називає війну АТО? Очевидно, через боягузтво і недостатню сміливість захищати національні інтереси. Наш уряд не відчуває, що є урядом 45-мільйонного народу. А от, скажімо, фіни. Їх було три мільйони, але вони не побоялися воювати проти 150-мільйонного Радянського Союзу 1939 року. Тому я думаю, що народ, який любить свободу, повинен сміливо захищати її», — сказав він.

Заходу вигідний такий стан справ, вважає дисидент.

«Захід егоїстичний, він радий, що українська влада звільнила США і Велику Британію від виконання Будапештського меморандуму. Українська влада каже, що це не війна, а внутрішні розбірки, тероризм. А що Європі? Що Захід? Як то кажуть, баба з воза – кобилі легше.

Влада, коментуючи ситуацію на Донбасі, ніколи не апелювала до меморандуму, підписаного 1994 року. Навпаки, вся дипломатія обговорює війну в Мінську. Захід прийняв цю гру, оскільки це звільняє його від відповідальності та звільняє Україну від агресора», — пояснив він.

Раніше повідомляли:

Фото нижнего белья для женщин-военнослужащих ВСУ вызвало ажиотаж в соцсети

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: