Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує присутність важких озброєнь з обох сторін лінії зіткнення, зокрема у великій концентрації фіксуються танки на території контрольованій угрупованням «ДНР» на північ-схід від Маріуполя.
Про це йдеться у звіті організації за 8 травня, повідомляє "Война в Украине" з посиланням на www.unian.ua/

«Безпілотний літальний апарат СММ зафіксував три танки на території, контрольованій урядом, і 30 танків на контрольованій «ДНР» території, все в або навколо сіл, близьких до лінії зіткнення. 13 з цих танків були помічені в або навколо контрольованому «ДНР» Сонцеве (57 кілометрів на південь від Донецька)», – йдеться у повідомленні.

фото: www.unian.ua/

фото: www.unian.ua/

Всього спостерігачі зафіксували рух чи присутність на контрольованих угрупованням «ДНР» територіях 31 танк, 100 міліметрову протитанкову гармату і дві системи залпового вогню «Град» і на контрольованих урядом територіях дев'ять танків.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

загрузка...