Спостерігачі СММ ОБСЄ виявили, що бойовики ДНР вивели важку техніку з місця попереднього зберігання.

Про це йдеться у щоденній доповіді Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні за 5 травня, опублікованій у середу, передає  "Война в Украине" з посиланням на www.ukrinform.ua

«СММ відвідала місця зберігання зброї на контрольованій ДНР території та з'ясувала, що раніше зафіксована зброя залишається на місцях. В іншій дислокації зберігання зброї на контрольованій ДНР території СММ знайшла місце покинутим без жодної зброї. Останній раз, коли спостерігачі СММ відвідували це місце, там зберігалися 122-міліметрові гаубиці та шість 152-міліметрових гаубиць «Мста-Б» (дивіться доповідь СММ ОБСЄ за 4 травня 2015 року)», - відзначають спостерігачі ОБСЄ.

Вони також наголошують, що, не дивлячись на заяви сторін про відведення важкого озброєння, СММ спостерігає наявність цього озброєння у місцях, які не відповідають лініям відведення.

54f0b4851782c_OBSE-prizyivaet-Kiev-k-otvetu_MAYDAN

«5 травня СММ спостерігала три стаціонарних основних бойових танки Т-64 на контрольованій урядом території та два стаціонарних Т-54 на контрольованій ДНР території. На контрольованій ДНР території також були помічені стаціонарні конвої, до складу яких входили танки, вантажівки «Урал» з артилерією на буксирі, реактивні системі залпового вогню та бронетранспортери з військовослужбовцями», - йдеться у доповіді.

ОБСЄ зазначає, що 5 травня безпілотник СММ був атакований засобами радіоелектронної боротьби в районі на південь від контрольованого ДНР населеного пункту Саханка (24 км на схід від Маріуполя).

загрузка...