Представник Держдепартаменту США Марі Харф в середу знову звинуватила Росію в порушенні мінських угод і постачанні важкого озброєння бойовикам на Донбасі, повідомляє «Война в Украине» з посиланням на  УНН.

«Об’єднані сили сепаратистів і Росії підтримують значну кількість одиниць артилерії і численні установки залпового вогню на територіях, де це заборонено мінськими угодами. Російська армія розгорнула додаткові системи ППО на сході України і пересунула деякі з них ближче до лінії фронту», — заявила Харф.

За її словами, це найбільша концентрація ППО РФ в Україні з серпня.

«Об’єднані сили сепаратистів та Росії проводять все більш складні навчання на сході України. Складний характер цих навчань не залишає сумнівів у тому, що Росія залучена в них. Навчання включають російські БТР, що є незаперечним свідченням російської присутності», — заявила Харф.

фото: zn.ua

фото: zn.ua

«Росія також збільшує свої сили на кордоні з Україною. Росія, яка раніше підтримувала відносно стабільну військову присутність на кордоні, посилає туди додаткові підрозділи. Ці сили дають Росії найбільш велику присутність на кордоні з жовтня 2014 року. Росія також знову розмістила військові підрозділи біля Білгорода, навпроти Харкова», — наголосила представник Держдепартаменту.

М.Харф додала, що Росія продовжувала поставки важкого озброєння на схід України з тих пір, як угода про припинення вогню Мінськ-2 набуло чинності 15 лютого.

Нагадаємо, конфлікт на сході України розпочався в середині квітня 2014 року, коли озброєні групи проросійських активістів почали захоплювати адмінбудівлі та відділки міліції у містах Донбасу.

Українська влада у відповідь заявила про проведення Антитерористичної операції із залученням Збройних сил. Поступово протистояння переросло у масштабний воєнний конфлікт.

Ряд українських політиків називають події на сході України «гібридною війною» Росії проти України.

В ООН заявили, що з середини квітня на сході України загинули понад 6000 осіб.

загрузка...