Втрати бойовиків – величезні, однак ситуація лишається складною

У боях за село Логвинове, де засіли бойовики і російські військові, які намагаються перерізати автодорогу Дебальцеве – Артемівськ, дійшло до рукопашних, під час яких українські силовики різали терористів, як свиней. Про це журналіст “Надзвичайних новин” Михайло Дворячук повідомляє на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

“Тільки що товариш повідомив: дійшло до рукопашної! Ріжуть їх, як свиней. У цей час почалася спроба штурмувати наші позиції західніше. Але хер їм по лобі”, – цитує журналіст повідомлення бійця з передової. “Вечір вчорашнього дня пройшов просто феєрично. Нашим козакам вдалося багато зробити: відвоювати рубежі, умовні висоти, зайти в Логвинове і Нижнє Лозове. Настрій був чудовий, піднесений Очевидно, ця згубна річ, настрій, передався і в штаб”, – пише Дворянчук.

“Можливо, варто було включити там телевізор, де слиною захлинався Путін? Він єдиний, хто підняв питання Дебальцеве на переговорах. Він був упевнений, що тут “котел”. Йому генерали не посміли доповісти про провал, і він реально виявився на переговорах в купі лайна. Коли в Мінську зрозумів, що його “розвели” мальованими перемогами, повертався в Москву вельми роздратованим”, – повідомляє журналіст.

en_01134105_0013_1_600x385-2

“Буквально через 4-5 годин після підходу до преси у Мінську, з обох боків Дебальцевської кишені наша розвідка стала фіксувати підхід величезної кількості техніки і живої сили. З Брянки в сторону Санжарівки і Вергулівки пройшло за півдоби до 90 КамАЗів з піхотою і БК, 15 танків і 20 БМП. На підмогу кинули ще 6 РСЗО, і це тільки північно-східний напрямок. Техніки і живої сили з Єнакієвого було в рази менше. З того боку, через Калинівку, в основному кинули залишки місцевого ополчення, для картинки пустили 4 танка і відвели їм роль гарматного м’яса. Тому що вони повинні були на себе взяти весь вогонь нашої арти і мотопіхоти з Логвинове”, – ділиться враженнями Дворянчук.

За його словами, маневр був проведений вдало: “Донбас” і ВСУ розгромили наступ і навіть взяли полонених: “Але під ранок ударна група російських окупантів цим сповна скористалася і прорвалася з Санжарівки на Нижнє Лозове. Частина штурмової групи російського спецназу робить обхідний маневр і заходить фактично по трасі під Логвинове з боку Дебальцеве. Це дезорієнтує наших бійців і призводить до фатальних наслідків. Ось тоді штаб дає команду на відхід армійцям, залишаючи “Донбас” на передніх рубежах без серйозного прикриття. Хоча гвардійці готові були прийняти бій, вони змушені відступити і залишили вигідні позиції. Ейфорія раптом обернулася величезним головняком. Треба було терміново не допустити стягання великих сил в район Нижнє Лозове – Логвинове “.

“Напевно, тільки лінивий не попереджав про ймовірність прориву з боку Вергулівки і Санжарівки, – нагадує журналіст. – Протримались в Мінську і чекали миттєвого припинення вогню? Ну-ну … Як на зло, лінія Калинівка – Логвинове – Нижнє Лозове пронизана ярами і лісосмугами . Вони добре допомагають ворогові непомітно прориватися до ділянки траси Артемівськ – Дебальцево в Логвинове. Цей же фактор дуже заважає нашим бійцям повністю використовувати танки і БМП – тому що ми опиняємося серед чистого поля, а ворог в природних укриттях. Тому штаб теж можна зрозуміти – залишати техніку під ударом ніхто не став, і тут би виручила піхота. Але людей, в достатній кількості для стримування маневру окупантів і штурму не було “.

“Найбільшим прорахунком цієї ще незакінченої мікроісторії стало те, що українські війська за 6 місяців не змогли зробити укріпрайон з Логвинове і Нижнього Лозового, а також не обладнали висоти 312.0 і 307.9 над дорогою на Санжарівку. Там ідеальна видимість, тому пагорби підносяться над усією оперативною ділянкою між Дебальцеве і Логвінове. При наявності тепловізорів та ПНБ, пролізти ДРГшнікам було б дуже і дуже важко. Координати і місця розташування ворога є “, – підкреслює Дворянчук.

“Панацея – масовані артудари “Смерча” під марш мотопіхотних груп. Небезпечно, але дієво і швидко. З карти країни, звичайно, зникнуть і Нижнє Лозове, і Логвинове. Зате багато і багато батальйонів в Дебальцеве зітхнуть з полегшенням. Головне, встигнути зачистити села до підходу головних сил окупантів. Рахунок пішов на години”, – пише журналіст. “Так, забув прописати, ми перемагаємо”, – додав Дворянчук

загрузка...