Time publication: 20:43

132 просмотров

За введення воєнного стану Рада голосуватиме в четвер

5dc88ea1d9c8a85c42fb8791f336721f_XLГолосування щодо постанови про звернення до Президента у зв’язку з подіями на Сході України перенесено на четвер. Про це повідомив Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, закриваючи сьогоднішнє засідання парламенту, передає «Укрінформ».

«Пропоную перенести голосування за вже обговорену заяву до Президента на четвер. Ми маємо її ухвалити, а народні депутати зможуть її до цього часу обдумати», — сказав він.

Згідно з текстом проекту постанови, Верховна Рада пропонує Президенту України негайно визначитися з кандидатурами на посади голови Служби безпеки України, міністра оборони України, міністра закордонних справ України, які є ключовими у врегулюванні військового конфлікту, та внести до парламенту відповідні подання.

Також у документі міститься рекомендація «видати указ про запровадження воєнного стану на території Донецької та Луганської областей, що дозволить вжити адекватних заходів для завершення військового конфлікту».

Водночас пропонується забезпечити за допомогою сил та ресурсів Міністерства оборони повне перекриття державного кордону України із РФ та ініціювати проведення консультацій щодо запровадження візового режиму з Росією.
У документі передбачено негайне припинення співпраці у військовій сфері з Російською Федерацією як країною-агресором. Усі українські спеціалісти, які працюють за військовими контрактами з суб’єктами Російської Федерації, мають бути негайно відкликані, а самі контракти розірвані, включаючи контракти на виробництво українськими заводами товарів подвійного призначення.

Депутати пропонують «негайно розробити та затвердити нову військову доктрину України, яка би в тому числі містила зміни структури розміщення державного замовлення на підприємствах оборонної галузі України».

У постанові також пропонується створити при Президентові України комітет для координації роботи з вирішення питань переселенців з Донецької та Луганської областей та проблем осіб, які проживають на окупованих територіях та територіях, на яких запроваджено воєнний стан.

Крім того, парламентвважає за необхідне негайно заслухати у парламенті у присутності Президента звіт голови СБУ та керівника Антитерористичного центру СБУ щодо ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

Зі свого боку Верховна Рада виступає з ініціативою не переривати свою роботу на відпустку та перейти у спеціальний режим засідань на літній період. Зокрема, парламент встановлює такий графік своєї роботи: тиждень пленарних засідань — тиждень роботи в округах — тиждень роботи в комітетах. Крім того, в разі необхідності з ініціативи Президента парламент має зібратися на позачергове пленарне засідання упродовж 24 годин.

Також депутати наголошують на необхідності консолідації всіх політичних сил. «В ім’я відновлення миру в Україні Верховна Рада України заявляє про консолідацію всіх політичних фракцій та груп парламенту та гарантує всебічну підтримку ініціатив Президента України, спрямованих на завершення військового конфлікту на Сході України», — сказано у проекті постанови.

Share Button

, ,

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС