Time publication: 14:15

16 просмотров

РНБО: російські журналісти чинили злочини, прикриваючись посвідченнями ЗМІ

Двоє російських журналістів, яких у неділю затримали в Краматорську українські військовослужбовці – співпрацювали з терористами та перевозили у своїй автівці переносний зенітно-ракетний комплекс.
f80919ed08fc21629c61d0e20181bc22_XL
Про це в ефірі «5-го каналу» заявила Вікторія Сюмар – заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони. Сюмар наголосила – докази свідчать про причетність представників телеканалу LifeNews до безпосереднього інформаційного супроводу бойовиків.

Вікторія Сюмар наполягає – російські журналісти, прикриваючись посвідченнями і статусом ЗМІ, перевозили у багажнику власного авто переносний зенітно-ракетний комплекс, яким обстрілюють українських військових, і все, що треба для обстрілу. Зараз з’ясовують, чи вони його комусь допомагали перевезти, чи самі з нього стріляли.

«Але треба зрозуміти, що в даному випадку – це класична робота під прикриттям. Тобто, окрім того, що ми дістали відео цих журналістів, вони завжди були і працювали спільно із терористами під час обстрілів, під час вбивств, тобто це така група інформаційного супроводу, я би сказала» – каже заступниця секретаря РНБО

Далі пані Сюмар обіцяє оприлюднити реальні докази діяльності цих псевдожурналістів – відеоматеріалів, і фотоматеріалів, і їхнього автомобіля, і їхніх відбитків пальців. Це є злочин – наполягає вона. «Я думаю, європейцям теж треба з’ясовувати деталі і розуміти ситуацію так, як вона є. Я не думаю, що в Європі хтось за те, що тільки тому, що в тебе є посвідчення журналістів – треба забувати терористичну діяльність і вбивства», – підсумувала заступниця голови РНБО.

Нагадаємо, напередодні Міноборони оприлюднило відео із затриманими російськими журналістами і терористами і вилученим у них ПЗРК.

Share Button

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС