Time publication: 19:42

28 просмотров

Джемілєв: попри заборони багато кримців мітингуватимуть завтра у Сімферополі

Попри заборону окупаційної влади Криму та рішення Меджлісу не проводити акції у центрі Сімферополя, багато кримських татар все одно вийдуть саме у середмістя на мітинг до 70-тих роковин депортації народу.

Таку думку висловив Мустава Джємілєв у інтерв’ю «ЛІГАБізнесІнформ». Він додав, що Меджліс не може гарантувати безпеку й офіційні жалобні заходи в центрі Сімферополя.
xff771c0320be500dc05240b2d4cad8db_L.jpg.pagespeed.ic.poumOzuCoC
Нагадаємо, окупаційна вдала Криму заборонила масові акції в Сімферополі 17-18 травня саме для того, щоб завадити кримським татарам вшанувати загиблих під час депортації. Натомість, мітинг їм запропонували провести на кладовищі «Абдал». Меджліс відмовився, тож уперше за часи незалежності України акцію проведуть на околиці міста, в селищі Акмеджит. Про це заявив чільник Меджлісу Рефат Чубаров. Також скасована й традиційна акція запалення свічок, яка мала відбутися увечері. У Меджлісі наголошують,таке рішення прийняте, аби не наражати людей на небезпеку.

Нагадаємо, окупаційні чиновники аргументують заборону подіями на південному сході України і «можливими провокаціями екстремістів». Водночас, вже на 19 травня в Севастополі вони запланували дитячу ходу з нагоди забутого в Україні радянського свята «Дня піонерії».

Share Button

Добавить комментарий