Time publication: 11:20

17 просмотров

Путін не визнаватиме «референдумів» на Донбасі до 6 червня, – політолог

Путін не визнаватиме «референдумів» на Донбасі до 6 червня, –політолог

Президент Росії не зриватиме виборів президента України, а спробує 6 червня, під час святкування 70-ї річниці висадки союзницьких військ, домовитися із Заходом про поступки у вирішенні українського конфлікту, вважає політолог Вадим Карасьов.

6 червня у Франції відбудеться святкування 70-ї річниці висадки союзницьких військ у Європі, що відкрила західний фронт у Другій світовій війні. На торжество запрошені лідери світових держав, зокрема і російський президент. Путін скористається цією можливістю, щоб провести закулісні переговори із Заходом щодо України. До цього моменту лідер РФ не визнає результатів «референдуму» на Донбасі. Про це Gordonua.com заявив український політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

karasov-437x277«До 6 червня Путін не ухвалюватиме рішень щодо «референдуму» і його результатів. Путін зацікавлений, щоб ситуація на Донбасі на час зависла. Це необхідно йому для того, щоб, маніпулюючи самим фактом «референдуму» і його результатами, комбінувати різні стратегії і тактики у стосунках із київською владою і Заходом», – вважає Карасьов.

На думку експерта, президент Росії зажадає від західних партнерів і від української влади певних поступок.

«Путін розраховує переконати президента США Барака Обаму, канцлера ФРН Анґелу Меркель та інших лідерів у необхідності спільного, в тому числі за участю українських властей та представників сходу і півдня України, рішення про подальшу долю України. Не просто переконати, але домогтися поступок під час різного роду закулісних переговорів, торгів та угод», – зазначає Карасьов.

За словами політолога, поступки можуть полягати і в особливому статусі східних регіонів України, й у відмові офіційної київської влади вступати до НАТО.

Експерт переконаний: зриву президентських виборів в Україні голова РФ вже не планує, що стало ясно на зустрічі президента Росії з представниками ОБСЄ 7 травня.

«Тоді Путін заявив, що «вибори президента в Україні – рух у правильному напрямку», і рекомендував ініціаторам «референдуму» перенести голосування в Донецькій та Луганській областях на пізніший термін. З одного боку, Путін лукавив, а з іншого – м’яко дистанціювався від «референдуму», щоб узяти паузу. Пауза триватиме або до 6 червня, або до 15 червня, коли пройде другий тур виборів президента України. За цей час Путін зрозуміє, наскільки Захід готовий поступитися в українському питанні», – сказав Карасьов.

Якщо київська влада не піде на поступки, Путін визнає «референдум», якщо ж піде – Путін законсервує ситуацію на сході України, наголошує політолог.

«Тож путінська стратегія сьогодні – тримати тактичну паузу, не визнавати «референдуму», чекаючи поступок від Заходу і від уже нового українського президента», – підсумував Карасьов.

Share Button

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС