Народний депутат Олег Ляшко у соцмережі facebook оприлюднив подробиці останньої спроби штурму Маріупольського УВС і викрадення його начальника, патріота Валерія Андрущука.

Про це повідомляє УНН.

«В УВС стріляли снайпери-диверсанти. Зокрема той виродок, який вбив замкомбата батальйону «Дніпро», полеглого Героя Демиденка. Водночас близько п’ятнадцяти озброєних диверсантів хитрістю потрапили у будівлю УВС, показавши «липові» посвідчення. Начальника управління зв’язку, який їх пустив, вони вбили одразу», – написав нардеп.

За його словами, після цього розпочалася спроба штурму, а коли бійці дали зрозуміти, що відіб’ються – диверсанти і сепаратисти вчинили спробу спалити УВС.


«Щонайменше двоє диверсантів, які проникли до зброярні, не змогли з неї вийти через специфіку замка. Тому там і зустріли свою смерть. Скільки всього зараз трупів у будівлі – точно не відомо.

Валерій Андрущук намагався покинути УВС не зі страху. Валерій Миколайович – смілива людина, я переконався у цьому, пліч-о-пліч працюючи з ним кілька днів. Він правильно зробив, оскільки розумів, що є одним найбільш «ласих заручників» для диверсантів, а на волі завжди можеш більше, ніж у полоні. На виході його зустрів друг, справжній патріот, пенсіонер МВС (прізвище не пишу з точки зору безпеки цієї людини). Коли напали диверсанти – Андрущук відбивався і відстрілювався, але вони таки змогли його захопити у полон живим. Пенсіонер МВС отримав ножові поранення у ногу і сонну артерію. Він живий дивом, отримав необхідну медичну допомогу, друзі вивезли його у безпечне місце», – розповів нардеп.

Де зараз перебуває Валерій Андрущук О.Ляшку достеменно не відомо.

«За однією інформацією, диверсанти тримають його у Маріуполі. За іншою – вже перевезли у Донецьк», – розповів нардеп.