Time publication: 23:57

24 просмотров

МЗС: погрози Лаврова свідчать про готовність Росії здійснити агресію проти України

Висловлювання міністра закордонних справ РФ Сєргєя Лаврова щодо можливого застосування російських збройних сил на сході свідчать про готовність Росії здійснити агресію проти України. Про це йдеться в заяві, розповсюдженій Міністерством закордонних справ України.

«На тлі кроків, що здійснюються в Україні з метою добросовісної та повної імплементації Женевських домовленостей, абсолютним дисонансом стали висловлені 23 квітня Міністром закордонних справ РФ С.Лавровим в інтерв’ю російському телеканалу «Russia Today» погрози застосування російських збройних сил у відповідь на законне здійснення в Україні заходів з боротьби з терористичними та сепаратистськими проявами», — наголошують у МЗС.

«Згадані висловлювання розцінюємо як готовність російської сторони здійснити агресію проти України, а також продовжити з цією метою концентрацію російських військ поблизу державного кордону України», — йдеться у заяві.

Також у МЗС наголосили, що використання Лавровим припущень щодо можливості атаки з боку України на інтереси Росії та росіян, нападу на громадян Росії виглядає «кричуще необгрунтованим на тлі тих зусиль, які докладає Україна для деескалації конфлікту та розв’язання його мирним шляхом».

«Антитерористична операція, що нині здійснюється, повністю відповідає чинному законодавству України та взятим українською стороною міжнародним зобов’язанням і спрямована на захист жителів східних регіонів України від терористичних та інших протизаконних дій, а також припинення насильства», — наголосили в МЗС і закликали Росію неухильно дотримуватися норм міжнародного права та поважати суверенітет і територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах.

Як повідомлялось, Лавров дав зрозуміти, що Росія готова до військових дій.

«Якщо інтереси російських громадян буде прямо порушено, я не бачу іншого виходу, окрім як відповісти відповідно до норм міжнародного законодавства», — зазначив він.

Також нагадаємо, що в березні Лавров заявляв, що Росія захищатиме своїх «соотєчєствєнніков» за кордоном політичними, правовими і дипломатичними методами.

До цього він запевняв, що Росія не має планів вторгнення на південний схід України.

Тиждень.ua
Share Button

,

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС