Time publication: 20:04

9 просмотров

Турчинов: РНБО починає антитерористичну операцію із залученням військових

Рада національної безпеки та оборони розпочинає широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних Сил України. Про це у своєму зверненні заявив в.о. президента України Олександр Турчинов.

«Ми робили все, аби уникнути людських жертв. Але ми готові дати відсіч всім спробам вторгнення, дестабілізації та терористичним діям зі зброєю в руках. РНБО прийняла рішення розпочати широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних Сил України. Ми не дамо Росії повторити кримський сценарій у східному регіоні України», — заявив Турчинов.

Він також додав, що кров, яка пролилась у містах Східної України, зокрема у Слов»янську під час АТО, — «пролилася на війні, яку проти України веде Російська Федерація».

«Агресор не зупинився і продовжує організовувати заворушення на сході країни. Це не війна між українцями. Це штучно створена ситуація протистояння, яка має на меті послаблення та знищення самої України», — зазначив в.о. президента.

«Але, врешті, це послаблює наших ворогів. Росію сьогодні засуджує весь цивілізований світ», — додав Турчинов.

Як відомо, Турчинов заявив, що всі загарбники адміністративних будівель на Сході України не будуть переслідуватися, якщо до ранку понеділка складуть зброю і звільнять будівлі.

Нагадаємо, 12 квітня сепаратисти захопили міський відділ міліції в Краматорську. Також вони захопили будівлю міської ради і вивісили там прапор так званої «донецької республіки». Спроби мера міста порозумітися із сепаратистами не увінчалися успіхом.

Як відомо, вранці 13 квітня у Слов’янську почалася антитерористична операція під керівництвом СБУ.

Тим часом у Єнакієвому сепаратисти захопили  будівлі прокуратури, міського відділку міліції та міської ради.

Тиждень.ua
Share Button

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС