Росія, будучи головним світовим агресором і «країною», де тероризм піднесений до рангу офіційної політики, поспішила негайно скористатися подіями, що відбулися в Лондоні, які британська поліція кваліфікувала, як теракт.

МЗС Русні одним з перших висловив англійському урядові лицемірні співчуття, а нелегітимна «Дума» запропонувала створити нову «антитерористичної коаліції. Передає інформаційний центр «Война в Украине» з посиланням на chechenews.com

«Реакцією на терористичні атаки в Лондоні має стати якнайшвидше створення нової міжнародної антитерористичної коаліції, -. заявив голова комітету «Держдуми» з безпеки Василь Піскарьов: — Російські парламентарії готові активізувати свою роботу з обміну досвідом, в тому числі щодо законодавчого забезпечення протидії тероризму, — сказав в інтерв’ю РБК Піскарьов.

фото: ФБ

 




— Росія неодноразово зверталася з пропозиціями до західних партнерів об’єднати зусилля по боротьбі з терористами, а в підсумку виходить, що Європа витрачає гроші і зусилля на боротьбу з уявними ворогами, коли потрібно боротися з реальними терористами. І сьогоднішній теракт в Лондоні — чергове тому підтвердження », — сказав кремлівський уповноважений.

Цей привід стає для загнаного в кут Путіна тією соломинкою, яка, на його думку, повинна стати мостом для виходу його мафіозного клану до прав на нові джерела нафтовидобутку в країнах Близького сходу.

І головною метою перших заяв Москви стала не фактична допомога самим європейським країнам, але сигнал для більш тісної координації сил у Шамі, Лівії, Афганістані та інших країнах, де Русня розраховує отримати свою частку в колоніальному переділі.

Тому що події, подібні лондонським, Москві вигідні більш, ніж кому б то не було.

Вигідні точно так же, як і сотні тисяч біженців, котрі рвонули в Європу. Будучи одним з розпалювачів воєн на Близькому сході, Росія розраховувала крім відмивання брудних коштів на переправлення біженців створити умови для більшої здатності домовлятися своїх європейських партнерів по колонізації регіону.

І треба сказати, цей план Путіна частково вдався. Але Європа за допомогою Туреччини тимчасово зняла з себе тягар масового припливу мігрантів.

Однак, відносини Туреччини з ЄС перебувають в черговий стадії загострення, і Ердоган скоріше готовий підіграти Москві. Про це він побічно висловився в переддень референдуму щодо конституційної реформи.

«Туреччина не та країна, якій можна зневажати, забороняти її міністрам і принижувати представників діаспори. Якщо на Заході продовжать і далі дотримуватися подібної позиції, то незабаром жоден європеєць і житель країн Заходу не зможе спокійно і без побоювання виходити на вулицю, пригрозив Реджеп Тайіп Ердоган, його цитує
«Анадолу».

«Якщо Європа продовжить йти цим небезпечним шляхом, то вона зашкодить самій собі. Туреччина закликає європейські країни поважати демократію і права людини. Не можна забувати, що в цих цінностях європейці потребують нітрохи не менше, ніж турки », — додав президент Туреччини.

І в даному випадку Ердоган всього лише повторив свою погрозу «відкрити ворота» для трьох мільйонів біженців з країн Близького сходу, якщо Європа продовжить нинішню політику щодо Туреччини.

Трохи раніше європейські чиновники висловили застереження, що Туреччина не зможе стати членом ЄС, якщо там буде введена смертна кара. Подібними докорами Туреччина і ЄС обмінювалися ще в листопаді минулого року. І тоді Ердоган прямо пригрозив «відкриттям воріт» для біженців. Але, отримавши транш від ЄС, він поки стримує цю хвилю.

Однак не без видимої допомоги та закулісних ігор російської банддіпломатіі Ердогану нічого не варто змінити своє рішення і почати діяти на власний розсуд.

Але в контексті того, що сталося в Лондоні, його слова про безпеку на європейських вулицях, сказані за два дні до того, що сталося, обов’язково вплинуть, хочемо ми того чи ні.

Незалежний публіцист Марина Черкасова

Раніше повідомляли: В Киеве убит экс-депутат Госдумы РФ Денис Вороненков

←ЖМИТЕ "Рекомендую" если Вам понравилась эта статья Понравилась статья - жмите



НОВОСТИ ПО ТЕМЕ:

Также Инфоцентр "Война в Украине!" сообщает: