КИЇВ. 18 квітня.  Стрілянина, яка почалася в Широкино у другій половині дня, змусили спостерігачів ОБСЄ покинути село. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає «Война в Украине» з посиланням на УНН.

«Тиша тривала більше 65 годин, після чого «ДНР» відкрила смертельний вогонь по позиціях українських військових. Пізніше обстріли вели обидві сторони», — сказав А.Хуг.

Водночас заступник голови місії ОБСЄ спростував інформацію низки російських ЗМІ про те, що спостерігачі у Широкиному потрапили під обстріл сил АТО.

da6ab6848086fc99d375c529aaa1fee9e3626b92

фото: http://www.unn.com.ua

 

«Група спостерігачів ОБСЄ не потрапила під обстріл, але покинула селище», — додав він.

За його словами, сьогодні обстріли були не надто потужні, але вони підтверджують, що єдиний спосіб врятувати життя 40 мирних мешканців, які залишилися в Широкиному, це повністю відвести війська обох сторін.

Нагадаємо, раніше у полку «Азов» повідомили, що у Широкиному з приблизно 16:00 триває бій між бойовиками і українськими бійцями. Також повідомлялося про двох поранених бійців «Азову».

У полку повідомили, що місія ОБСЄ покинула Широкине після того, як терористи відкрили вогонь по українських позиціях.

Нагадаємо, місія ОБСЄ в оприлюдненому сьогодні звіті зазначала, що режим припинення вогню в Широкиному Донецької області безперервно тривав протягом близько 60 годин.

У Широкиному на ніч з 17 на 18 квітня вперше залишилися спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Раніше українська сторона заявляла, що готова забезпечити демілітаризацію Широкино за умови дотримання повного припинення вогню протягом певного часу.

загрузка...