Укроборонпром налагодив масове виробництво протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П», підтвердив гендиректор концерну Роман Романів. Повідомляє «Война в Украине» з посиланням на ukrnovyny.blogspot.com
Державний концерн Укроборонпром налагодив виробництво протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П». Про це  повідомив генеральний директор держконцерну Роман Романов.
230166_1

фото: http://ukrnovyny.blogspot.com

 

«Ми вже приступили до масового виробництва. Ці системи вже замовлені Міністерством оборони, Національною гвардією, і ці кошти будуть використовувати наші Збройні сили, Національна гвардія», — повідомив Романів.
За його словами, ракетні комплекси вже надходять на озброєння армії і Нацгвардії.
Нагадаємо, ПТРК «Стугна-П» був розроблений державним конструкторським бюро «Луч» в 2010 році. Базова версія складається з встановленої на тринозі пускової установки, контейнера для ракет, приладу наведення і пульта дистанційного керування, який дозволяє оператору здійснювати пуск на відстані.
Варто відзначити, що протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П» є українським аналогом знаменитого американського ПТРК Javelin, який призначений для знищення бронетехніки, захищених об’єктів (типу бункер, ДОТ, ДЗОТ) і низколетящих малоскоростних цілей (вертольотів і безпілотників). Є першим серійним ПТРК третього покоління. Javelin за ряд характеристик називають зброєю майбутнього.
загрузка...