Президент Росії Володимир Путін високо оцінює Мінські домовленості.

За його словами, "українська сторона по-суті погодила глибоку конституційну реформу, щоб задовольнити самостійність, якби це не називалося, окремих регіонів". Про це російський президент заявив під час візиту до Угорщини. Повідомляє Война в Украине з посиланням на tsn.ua

"Це дуже суттєво глибинний зміст", - переконаний Путін.

Він переконаний, що чим швидше буде відведена техніка, тим швидше політичне урегулювання перейде в реальну фазу. Глава РФ зауважив, що загалом спостерігається зниження бойової активності. Мовляв, минулого разу припинення бойових дій відбулося не відразу. "В рази зменшилися сутички в районі Дебальцевого. Те, що відбувається там прогнозовано і пояснювана", - переконаний Путін. Він пояснив це тим, що за тиждень до Мінських домовленостей українські війська нібито опинилися в оточенні. Тому й будуть спроби вирватися із оточення, а їх будуть блокувати із зовнішньої сторони. "Ополченці будуть чинити опір. Якийсь час будуть сутички", - сказав російський президент.

13211

 

 

 

Він розповів, що відповідальні особи мають не заважати українським військовим, котрі опинилися в оточенні, складати зброю і не будуть переслідувати людей, які хочуть скласти зброю. Своєю чергою бойовики не мають утримувати цих людей і мають дозволяти їм покинути зону конфлікту і повернутися до своїх родин.

загрузка...