Time publication: 7:47

11 просмотров

Кількість бойовиків на Донеччині збільшується щодня, — Крутов

Учасники антитерористичної операції на сході України мають справу з добре підготованими професіоналами, які воювали в гарячих точках.

Про це журналістам на звільненому від загарбників Краматорському аеродромі сказав перший заступник голови СБУ керівник Антитерористичного центру Василь Крутов, інформує УНІАН.

«Я назву буквально дві цифри, які дають оперативні підрозділи спеціальних служб України. Позавчора було 150 осіб, яких називають «зеленими чоловічками», вчора додалося 300 таких. Я не кажу, скільки було до цього часу. Приблизно такі цифри. Як буде завтра — покаже життя», — сказав Крутов.

На питання, яким чином ці люди потрапляють на територію України , він сказав: » Для професіонала пройти кордон — це все одно що нам в дитинстві було в кіно сходити. Тому, що тут обговорювати? »

Крутов акцентував на тому, що в Україні діють надзвичайно професійні та підготовлені спецназівці, які мають досвід роботи в багатьох гарячих точках.

«Ми дійсно маємо справу з дуже серйозним, кваліфікованим, професійним опонентом. На жаль, маю наголосити, що вони діють досить професійно. Потрібно віддати належне — хороший рівень підготовки, знання тактики, практика — досить висока. Ці люди вже бували у багатьох гарячих точках. Там все непросто», — констатував Крутов.

Керівник АТЦ зазначив, що від моральної підготовки та бойового духу військових України в перспективі буде залежати успіх антитерористичної операції.

«Офіцер — людина апріорі та, яка, йдучи у професію військового, вже заздалегідь для себе визначила, що за цю професію може покласти не тільки своє здоров’я, але й життя. Це правильна армія, це правильні воїни. Тоді будь-яка держава, якою б бідною і складною вона не була, як сьогодні у нас в Україні, завжди має неперевершену перспективу розвитку», — зазначив Крутов.

Нагадаємо, 15 березня  бійці спецпідрозділу МВС «Омега» та спецпідрозділу СБУ «Альфа» під час антитерористичної операції звільнити від загарбників військовий аеродром у Краматорську.

Сепаратисти окупували у Донецькі області: вони окупували Слов’янськ та Горлівку, Макіївку.

Керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомив, що ОДА у Донецьку охороняють 500 сепаратистів із допомогою місцевих жителів.

Перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема повідомив, що озброєні солдати, які захоплюють адмінбудівлі на Донеччині, — представники підрозділу повітряно-десантних військ Російської Федерації «45-й гвардійський полк повітряно-десантних військ «Куп’янка-1″, розквартированого під Москвою.

В інтернеті з’явилися фрагменти листування в Skype сепаратистів, які захопили будівлю Донецької облдержадміністрації. Воно свідчить про координацію дій з Москвою.

Share Button

Добавить комментарий




Интернет реклама УБС